Valley Retail & Leisure Park, Croydon

Aberdeen Standard Investments

A modernisation of the retail terrace at this first generation retail park on Purley Way in Croydon

We were instructed to develop proposals to modernise the existing shop terrace within this busy retail park in Croydon. The redevelopment updates the terrace façade, reconfigures the DFS unit and amends the parking layout.

The key element was to create a colonnade to link the frontages and drive pedestrians to the cinema and leisure facilities, extending browsing within the shopping park. Double height shopfronts have rationalised the frontage whilst creating a productive public realm separated from the car park. New retail pods will provide a further area to dwell and enjoy coffee whilst shopping.

Phase II of the development required a more wholesome approach and included a design review of the existing landscape to provide an attractive public realm not compromised by the numerous constraints. Our landscape team were involved in developing the site masterplan and provided measures to soften the rigidity of the built form and introduced opportunities for wildlife on site.

134,000 sq.ft

Retail accommodation

1,100 (approx)

Parking spaces

£6,000,000

Development budget